Categorie: Algemeen

Door vriend of vriendin te worden van het Jostiband Orkest! Zo kan het orkest instrumenten kopen en onderhouden. Wil je de bijzondere muzikanten ook steunen? Dat kan via een donatie via ING bankrekening NL39INGB0003380447. Bedankt! Je kunt ook vriend(in) worden. Dan krijg je elk jaar een jaarverslag met leuke foto’s. Als welkomstcadeau krijg je ook gratis het prachtige boek De mensen van de Jostiband.

 

Categorie: Producten

De cd’s van het Jostiband Orkest vind je in de Jostisjop. Hier kun je ze ook bestellen.

Categorie: Muziek

Het hele orkest gebruikt de kleurenmuzieknotatie die de orkestleiding heeft ontwikkeld. Maar anderen kunnen deze notatie natuurlijk ook gebruiken. Er zijn 4 bundels met elk 21 titels:

  • 1 Kerstbundel
  • 1 Sinterklaasbundel
  • 2 bundels met populaire liedjes

Ook is er een startset met 8 muziekstukjes om mee te beginnen. Met de kleurenstickers kun je ook je eigen muziekstukjes met kleuren uitvoeren. Voor kruizen en mollen is er ook een goede oplossing gevonden. Inmiddels maken meer dan 1.000 orkesten, scholen en muzikanten gebruik van de kleurennotatie. Meer weten? Bestel dan het informatieboekje Klinkende Kleuren. In 12 hoofdstukken leer je alles over de kleurennotatie.

Categorie: Algemeen

Dankzij geld van Vrienden van het Jostiband Orkest kan het orkest muziekinstrumenten en kleding kopen. Wil je het Jostiband Orkest ook steunen? Dat kan via een donatie via ING bankrekening NL39INGB0003380447. Bedankt! Je kunt ook vriend(in) worden. Dan krijg je elk jaar een jaarverslag met leuke foto’s. Als welkomstcadeau krijg je ook gratis het prachtige boek De mensen van de Jostiband.

Categorie: Muzikanten

De muzikant zelf. Maar daarbij is begeleiding wel belangrijk. Een fragment uit het boek Het geheim van het Jostiband Orkest illustreert dit:

Observeren

Tijdens de opleiding beeldregistratie heeft Brussen leren observeren en daar heeft hij als orkestleider van de Josti's nog altijd baat bij.

Goed kijken hoe een nieuweling reageert bij het in handen krijgen van muziekinstrumenten. Ook Lyan heeft daar oog voor gekregen tijdens haar studie orthopedagogiek.

De meesten zijn niet in staat om te zeggen "ik wil drummen". Het enige wat bekend is, is dat er belangstelling bestaat om muziek te maken. Daarom wordt er aandachtig gekeken hoe de adspirant-muzikant op de verschillende instrumenten reageert en daarmee zijn of haar keuze duidelijk maakt.

Observatie is ook nodig bij de plaatsverdeling in de repetitiezaal. Ieder heeft zijn vaste plek, maar soms gaat het opeens mis tussen twee collega's. Mensen met hoog niveau kun je apart nemen om te overleggen. Als er verbaal niets uit te wisselen valt, is het een kwestie van extra goed kijken.

De plaatstoewijzing is trouwens een kwetsbaar punt. Iedere week komt er wel een verzoek om een andere buur.

Hij stinkt.

Hij spettert zo.

Ze knort.

Maar de klachten moeten wel heel erg zijn, wil er een plaatswisseling worden uitgevoerd.

En klachten in het openbaar - daar doen we niet aan.

Concertagenda

Wanneer speelt het orkest bij jou in de buurt? Houd de concertagenda in de gaten!

Ga naar concertagenda

Jostisjop

Welkom in de Jostisjop! Hier kun je cd’s, video’s en dvd’s kopen.

Ga naar Jostisjop

Wil je doneren?

Via het invullen van het donatieformulier geef je aan donateur te willen worden van het Jostiband Orkest.

Jostiband repetitie

Bekijk hier een video van één van de repetities van het Jostiband Orkest.

Bekijk repetitie